Banneramberblokjes

Marrokaanse Amberblokjes

De geschiedenis van amberblokjes gaat terug tot de oudheid, waar ze al werden gebruikt door de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken.
Ze geloofden dat de geur van amber hielp bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Amberblokjes zijn kleine blokjes die volgens oude recepten, met behulp van lokale wassen, oliën, harsen, kruiden, bloemen, specerijen en essentiële oliën gemaakt worden.

Deze bekende “Marokkaanse” Amberblokjes worden nu vaak gebruikt als een natuurlijke geurbron in huizen en winkels, en hebben een unieke, warme en houtachtige geur.  

Het verhaal dat deze uit geurige blokjes uit Marrokko komen is alleen niet helemaal juist, al zeg eerlijk, het klinkt wel leuk!

(Wanneer je in Marokko bent geweest begrijp je wanneer ik zeg dat het ruikt naar de specerijen kraampjes op de markt! Dat warme gevoel van wierook, kruiden en specerijen.)

Deze geurblokjes zijn alcohol vrij en worden daardoor veel gebruikt in Islamitische landen.

De echte amberblokjes worden vanuit Pakistan geïmporteerd naar Marokko en Dubai, vanuit daar komen ze naar Europa.
Nu heb ik wel de mogelijkheid om ze rechtstreeks uit Pakistan te laten komen, alleen is dit een behoorlijk kostenplaatje en ben ik als webshop nog niet zo heel groot.
De financiële middelen om ze uit Pakistan te laten komen heb ik helaas dus nog niet voor nu be ik nog afhankelijk van de Europese groothandels.

Fingers crossed, laten we hopen dat jullie nu massaal gaan bestellen waardoor ik ze wel uit Pakistan kan laten komen en ze daardoor goedkoper kan aanbieden! Dat zou mega fantastisch zijn toch?!

Anyways, laten we verder gaan naar het gebruik van amberblokjes

De amberblokjes worden vaak geplaatst op een centrale warme plek, bijvoorbeeld op een plankje boven de verwarming in speciaal ontworpen schaaltjes, of branders die in huizen en winkels te vinden zijn.
Wanneer je ervoor kiest de blokjes te gebruiken op een speciale amber-brander, verspreidt de geur zich snel door de ruimte, waardoor het huis een heerlijke en ontspannen sfeer krijgt.

De geur van de blokjes kan variëren van fris en bloemig tot houtachtig en kruidig, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Veel mensen geloven dat de geuren van de blokjes ook helend kunnen zijn voor de gezondheid. De lavendelgeur wordt bijvoorbeeld geassocieerd met ontspanning en rust, terwijl eucalyptus wordt gezien als een natuurlijke verlichting van verkoudheid en verstopte neus.

Onze geurblokjes zijn niet alleen een geweldige manier om de geur in huis te verbeteren, maar ze zijn ook een prachtige aanvulling op de decoratie.

Dus leg de amberblokjes op een schaaltje in je woonkamer, toilet of hang ze in de kledingkast! Shop snel jouw favoriete geur!

Hieronder vind je ons ruime assortiment Amberblokjes, schaaltjes en raspjes.

Liefs Yinzie